Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Primirea de către ministrul Bogdan Aurescu, în vizită de rămas bun, a ambasadorului Regatului Ţărilor de Jos

ro

18 Aug, 2015 12:44 905 Marime text
Primirea de către ministrul Bogdan Aurescu, în vizită de rămas bun, a ambasadorului Regatului Ţărilor de Jos
 
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit astăzi, 18 august 2015, în vizită de rămas bun pe ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel, cu prilejul încheierii misiunii sale la Bucureşti.

Ministrul Aurescu şi ambasadorul van Bonzel au analizat evoluţia relaţiilor bilaterale româno-olandeze şi au salutat consolidarea dialogului politic bilateral din ultima perioadă, concretizat prin consultări  periodice la nivelul miniştrilor de externe din cele două ţări (ultima întâlnire bilaterală având loc la Bucureşti, în luna martie), dar şi în intensificarea contactelor politice şi tehnice în diferite alte domenii (economie, justiţie, afaceri interne, apărare, afaceri sociale şi muncă, comerţ exterior și altele).  În acest context, Bogdan Aurescu a evocat semnificaţia anului 2015 în planul relaţiilor bilaterale, prin aniversarea a 135 de ani de relaţii diplomatice, moment ce a va fi marcat, la iniţiativa ministrului român al afacerilor externe, şi prin prezenţa comună a celor doi miniştri de externe la concertul susţinut de Orchestra Regală Concertgebouw Amsterdam în cadrul Festivalului George Enescu, care se va desfăşura în luna septembrie, la Bucureşti.
Totodată, ministrul afacerilor externe a exprimat satisfacţie faţă de evoluţia ascendentă a schimburilor economice bilaterale (nivel record de peste 3,5 miliarde euro în 2013) şi a investiţiilor, salutând faptul că Olanda s-a menţinut, pe perioada mandatului ambasadorului Matthijs van Bonzel în România, pe primul loc în rândul investitorilor străini (peste 8 miliarde de euro capital investit).

Demnitarul român a evidenţiat faptul că România și Olanda au o lungă și bogată tradiție a cooperării într-o varietate de domenii, atât bilateral, cât și la nivel european, Olanda fiind un partener important al României. A evidenţiat potenţialul de a dezvolta şi consolida acest parteneriat, prin noi iniţiative comune la nivel european şi regional, pe domenii de interes reciproc, cei doi diplomaţi reiterând, în context, colaborarea româno-olandeză în promovarea de proiecte comune dedicate R. Moldova, faţă de care ambele state manifestă un interes sporit.

În cadrul convorbirilor au fost abordate şi teme de actualitate ale agendei europene, inclusiv aspecte privind consolidarea spaţiului Schengen şi perspectivele aderării României.

La finalul întrevederii, ministrul afacerilor externe a adresat mulţumiri ambasadorului olandez pentru contribuţia la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale şi i-a urat acestuia succes în îndeplinirea viitoarelor sale activităţi şi obiective profesionale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii