Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Participarea secretarului de stat Daniela Gîtman la „Conferința Lauder de diplomație și afaceri internaționale pentru învățământul liceal”

ro

30 Mar, 2016 15:42 1090 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Daniela Gîtman, a participat astăzi, 30 martie 2016, la ceremonia de deschidere a „Conferinței Lauder de diplomație și afaceri internaționale pentru învățământul liceal – 2Day Ambassador”. Organizată de Fundația Ronald S. Lauder și de Complexul Educațional Lauder-Reut și aflată la a cincea ediție, manifestarea oferă elevilor de liceu prilejul de a descoperi domeniul diplomației și specificul unei cariere diplomatice.

„Consider că acest proiect, devenit deja o tradiţie, exprimă interesul tinerei generaţii din ţara noastră pentru aprofundarea cunoaşterii vastului domeniu al relaţiilor internaţionale şi interesul pentru profesia de diplomat. Ediţia din acest an a Conferinţei Lauder marchează aniversarea a 10 ani a parteneriatului dintre Ministerul Afacerilor Externe și Complexul Educațional Lauder – Reut, o platformă de cooperare ce îmbină practica diplomatică și metodele educaţionale moderne” a declarat, în debutul intervenției sale, Daniela Gîtman.

În continuare, secretarul de stat Daniela Gîtman a subliniat faptul că adaptarea instrumentelor educaţionale la nevoile și cerințele prezentului este imperativă pentru formarea noilor generații de diplomați, care vor reprezenta interesele naționale ale României. A reiterat disponibilitatea Ministerului Afacerilor Externe de a sprijini, în continuare, eforturile de pregătire a tinerilor care se formează astăzi pentru a fi liderii de mâine ai României, încurajând contribuția acestora la promovarea imaginii țării noastre în plan internațional.

În deschiderea lucrărilor conferinței a avut loc lansarea ediției în limba română a volumului despre viața și personalitatea dr. Felix Zandman, supraviețuitor al Holocaustului și specialist de renume mondial în domeniul ingineriei aeronautice. Volumul a fost prezentat de ambasadorul Mihnea Constantinescu, președintele IHRA din partea României.

Informații suplimentare

Conferința „2Day Ambassador – The Lauder  International Conference on Diplomacy and Global Affairs for High Schools” este organizată anual începând cu 2012 și urmărește promovarea domeniilor diplomației și relațiilor internaționale în rândul elevilor de liceu.

În acest an, cei 270 de participanți (elevi la Liceul Lauder-Reut și la alte 20 de licee din București, dar și la Hatichon Hachadash School din Herzlyiah, Israel) au avut ocazia de a efectua câte o zi de stagiu în cadrul MAE, precum şi la Institutul Diplomatic Român și la mai multe misiuni diplomatice străine acreditate la București pentru a dezbate asupra a două dintre temele de actualitate la nivel internațional, migrația și terorismul.

În programa educațională, Liceul Lauder-Reut oferă, încă din anul 2006, cursuri acreditate de diplomaţie, relaţii internaţionale, afaceri, media, comunicare, negociere, dezbateri, oratorie și retorică.Gitman la „Conferința Lauder de diplomație și afaceri internați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii