Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE-Mesajul ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, la deschiderea „Şcolii jurnaliștilor de politică externă - 2015”, de la Chișinău

ro

15 Oct, 2015 14:43 916 Marime text
Mesajul ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, la deschiderea „Şcolii jurnaliștilor de politică externă - 2015”, de la Chișinău

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, le-a transmis participanților la  „Şcoala jurnaliștilor de politică externă - 2015”, de la Chișinău, un mesaj în care subliniază rolul presei de specialitate într-o societate liberă.

„Jurnalistul de politică externă are sarcina de a ne face să înțelegem lumea de dincolo de orizontul privirii noastre, realitatea pe care nu o putem percepe direct când coborâm în stradă. El trebuie să pună în relație date ce țin de economie, societate, cultură, industrie, politică. Prin știrile și analizele lui, el ne ajută să vedem legăturile existente între viața noastră și  evenimentele care au loc mai aproape sau mai departe în această lume. Astfel, rolul jurnalistului este esențial într-o societate liberă. El trebuie să își asume că actul creației lui influențează viața individului și a societății în ansamblul ei”, a transmis Angel Tîlvăr.

În cadrul cursurilor vor participa 30 de jurnaliști din Republica Moldova cu vârsta cuprinsă între 18-38 ani.
Scopul proiectului constă în sporirea și promovarea unui jurnalism de calitate în domeniul politicii externe și relațiilor internaționale în rândul instituțiilor mass-media de limba română din Republica Moldova.
Proiectul este finanțat de către Departamentul Politici pentru Românii de Pretutindeni (DPPRP) și organizat de Fundația Universitară a Mării Negre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii