Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Întrevederea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu ambasadorul Republicii Franceze în România, François Saint -Paul

ro

16 Feb, 2016 16:54 795 Marime text
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, l-a primit astăzi, 16 februarie 2016, pe ambasadorul Republicii Franceze în România, François Saint -Paul.

Cu acest prilej, a fost evidenţiat caracterul deosebit al relaţiilor bilaterale româno - franceze și a fost subliniat rolul comunității românești din Franța, de punte de comunicare între cele două ţări. Ministrul delegat a reafirmat deschiderea autorităţilor române pentru stimularea unui dialog intercultural între comunitatea românilor care trăiesc în Franța și societatea franceză, prin organizarea unor evenimente comune, cu impact pozitiv asupra imaginii românilor şi a României. Demnitarul a subliniat faptul că românii stabiliți în Franța au o contribuție semnificativă la viața economică, socială și culturală a Franței.

În cadrul dialogului, ministrul delegat a evocat oportunitatea susţinerii, de către autorităţile franceze, a predării limbii române în cadrul unor unităţi de învăţământ din Franţa, prin utilizarea modalităţilor existente în cadrul sistemului de învăţământ francez.

Totodată, ministrul delegat a reamintit și despre demersurile realizate de statul român pentru promovarea patrimoniului simbolic al emigraţiei româneşti din Franţa, prin acordarea burselor „Ierunca-Lovinescu” pentru studenții români din Franța și prin crearea unui memorial cultural român care să reprezinte un punct reprezentativ pe harta culturală a Parisului.

Cei doi demnitari au agreat necesitatea valorificării oportunităților pe care le oferă colaborarea bilaterală în domeniul culturii și al educației, reafirmând interesul comun pentru un dialog permanent în acest sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii