Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - A doua zi a vizitei ministrului delegat pentru relațiile cu românii peste hotare Angel Tîlvăr în Austria

ro

17 Jul, 2015 19:58 996 Marime text
A doua zi a vizitei ministrului delegat pentru relațiile cu românii peste hotare Angel Tîlvăr în Austria
 
În a doua zi a vizitei oficiale în Austria, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu mediul asociativ şi autorităţi din regiunea Graz, unde există o comunitate mare de români.

În cadrul discuţiilor cu reprezentanţi ai autorităţilor locale au fost abordate teme care ţin de preocupările comunităţii de români de a se adapta la mediul social în care trăiesc şi muncesc, în paralel cu dorinţa legitimă de a-şi păstra elementele de identitate naţionale. "Aici românii reprezintă o comunitate puternică, unită, respectată şi apreciată", a subliniat Angel Tîlvăr.

Ministrul delegat a cerut sprijinul autorităţilor locale pentru a susţine toate proiectele care ţin de afirmarea culturii, tradiţiilor şi a limbii române. 
Pe agenda discuţiilor au figurat şi aspecte legate de învăţarea şi folosirea limbii române, ca element esenţial de păstrare a identităţii româneşti, dar şi de promovare a României. "Pe lângă activitatea asociaţiilor cred că studierea limbii române în cadrul instituţiilor de învățământ, reprezintă premizele reale de coagulare a comunității, dar şi de reintegrare, în cazul în care românii doresc să se întoarcă acasă", a menţionat Angel Tîlvăr. 

Oficialul român a subliniat şi cu acest prilej nevoia ca din punct de vedere al serviciilor sociale românii să se bucure de toate drepturile, ținând seama de standardele europene. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii