Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur 05 septembrie 2014

ro

05 Sep, 2014 16:27 819 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a avut astăzi, 5 septembrie 2014, o întrevedere cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur, aflată în vizită în România, la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Vizita preşedintelui APCE la Bucureşti, prima de la preluarea mandatului în ianuarie 2014, a permis trecerea în revistă de către cei doi demnitari a importanţei continuării dialogului politic la nivel înalt cu organizaţia de la Strasbourg şi a rolului pe care România îl poate  juca în consolidarea stabilităţii şi a instituţiilor democratice din statele din vecinătate, precum şi importanţa sprijinului pe care autorităţile de la Bucureşti îl acordă activităţii Consiliului Europei, respectiv a APCE .

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au abordat teme privind cooperarea dintre România şi Consiliul Europei, îndeosebi în ceea ce priveşte componenta regională, cu accent pe rolul României în susţinerea consolidării valorilor democratice în ţările din vecinătate (Ucraina, R. Moldova, Caucazul de Sud, respectiv ţările din Balcanii de Vest).

Secretarul de stat pentru afaceri europene şi preşedinta APCE au discutat criza din Ucraina şi perspectivele de soluţionare a acesteia, având în vedere evoluţiile recente, precum şi modalităţile concrete prin care Consiliul Europei, respectiv statele membre, pot ajuta la stabilizarea acestui stat membru (precum participarea României la finanţarea Pachetului de măsuri imediate al CoE pentru Ucraina). Totodată, cei doi demnitari au evidenţiat interesul şi sprijinul constant al României pentru R. Moldova şi eforturile acesteia pe calea reformelor democratice.
Cu această ocazie, înaltul oficial al Consiliului Europei a manifestat o deosebită apreciere pentru  România, considerând că țara noastră, în acest context regional complicat, este un stat stabil, capabil să împărtășească din experienţa proprie statelor vecine. În acest cadru, cei doi demnitari şi-au exprimat interesul pentru continuarea dialogului bilateral.
Informaţii suplimentare

Anne Brasseur (Luxemburg, grupul Liberalilor Europeni/ALDE) şi-a început mandatul de preşedinte al APCE la 27 ianuarie a.c., fiind aleasă prin vot secret în cadrul sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.  La nivelul APCE, a fost preşedinte al grupului ALDE, în perioada 2009 – 2014, precum şi preşedinte al Comisiei de Cultură, Ştiinţă şi Educaţie, în intervalul 2008 – 2010.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii