Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa- Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit cu elevii și profesorii Cursului de Limbă, Cultură și Civilizație Românească de la Hartstown Community School, Blanchardstown

ro

02 Oct, 2015 23:53 1155 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit cu elevii și profesorii  Cursului de Limbă, Cultură și Civilizație Românească de la Hartstown Community School, Blanchardstown

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a vizitat azi, 2 octombrie 2015, școala Hartstown Community din Blanchardstown unde începând cu anul școlar  2015/2016 va fi predat Cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească al Institutului Limbii Române.

Cursurile de limbă, cultură și civilizație românească și-au dovedit sensul în numeroase țări ale lumii, ceea ce a determinat statul român să extindă programul, pentru prima dată, în  Irlanda.
Ministrul delegat s-a întâlnit cu conducerea școlii, dar și cu elevii înscriși la curs, majoritatea acestora vorbind limba română în familie.

Angel Tîlvăr a subliniat importanța studierii limbii române ca primă condiție pentru descoperirea culturii noastre naționale, a valorilor oferite de aceasta patrimoniului universal și a apreciat rolul cursului în acest demers.

„Avem posibilitatea să folosim limba română și o considerăm un mijloc prin care putem avea acces la o cultură extraordinară, concomitent cu posibilitatea de a promova România și contribuția sa la patrimoniul cultural universal, lucru de care suntem foarte mândri. Cei 80 de copii și profesorii care îi îndrumă pornesc pe un drum al cunoașterii și folosirii celei mai frumoase limbi de pe pământ”, a spus Angel Tîlvăr.

Vizita ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare în Irlanda are loc în perioada 1-4 octombrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii