Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Mesaj de condoleanţe al ministrului afacerilor externe, Titus Corlățean 30 octombrie 2014

ro

30 Oct, 2014 16:54 1089 Marime text
„Am aflat cu tristețe vestea trecerii la cele veşnice, în ziua de 30 octombrie 2014, la Chişinău, a marelui publicist și om politic Constantin Tănase.
Mă număr printre cei fericiți să fi avut ocazia să-l cunoască direct pe Constantin Tănase, în calitatea sa de redactor-șef și fondator al cotidianului „Timpul” din Chișinău. Am rămas, de fiecare dată, impresionat de tăria convingerilor sale politice, de energia pusă întotdeauna în slujba adevărului și de munca necontenită pentru renașterea și afirmarea valorilor naționale în Republica Moldova. Am admirat, la fel ca numeroșii săi cititori, curajul și spiritul rectiliniu al articolelor sale, care și-au extras forța din încrederea că drumul Republicii Moldova spre Europa nu poate fi oprit. Nu pot uita, în acest moment, contribuţia cu totul specială la lupta de eliberare naţională din Basarabia în contextul dezmembrării URSS, inclusiv în calitate de deputat în primul Parlament independent de la Chişinău, precum şi lupta permanentă pentru limba română şi recunoaşterea statutului său în Republica Moldova. Pierdem astăzi nu doar una din cele mai puternice și convingătoare voci din publicistica de peste Prut, ci și un susținător neobosit al cauzei naționale și europene în Republica Moldova.

În numele Prim-ministrului României, Victor Ponta, și al meu personal, adresez sincere condoleanțe familiei îndoliate.”

Informaţii suplimentare

Constantin Tănase s-a născut la 24 iunie 1949, în satul Nemțeni din județul Lăpușna. A fost implicat în mișcarea de renaștere națională de peste Prut, de la finele anilor 1980, fiind ales ulterior deputat în primul Parlament al Republicii Moldova (1990-1994).
A fost fondatorul și redactorul-șef al cotidianului „Timpul”.

Constantin Tănase a editat volumele de publicistică „Ochiul lui Esop” (2000), „Patria vuindă” (2001), „Hoții de mituri” (2004) și „Blestemul de a fi” (2009).

În 2004 a fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României în grad de comandor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii