Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MAE ''Trebuie acordată o atenție mai mare elevilor care au părinți plecați la muncă în străinătate''.

ro

14 Sep, 2015 13:06 883 Marime text
Angel Tîlvăr, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, consideră că trebuie acordată o atenție mai mare elevilor care au părinți plecați la muncă în străinătate
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr a participat la deschiderea anului școlar 2015-2016 în localitățile Tâmboești și Slimnic din județul Vrancea, comunități din care un mare număr de persoane se află plecate la muncă în străinătate.  
Ministrul delegat s-a referit în mesajul său la atenția pe care familia, comunitatea, școala și autoritățile trebuie să o acorde copiilor care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, pentru asigurarea unei bune dezvoltări și combaterea fenomenelor nedorite, precum abandonul școlar.   
“Copiii percep acut lipsa de acasă a părinților plecați la muncă în străinătate. Membrii familiei care au rămas în România, fie că este vorba de celălalt părinte sau de frați mai mari, bunici ori de alte rude, trebuie să îi fie aproape. Efortul lor trebuie întărit de cel al comunității, școlii și autorităților. Astfel, putem să le asigurăm tuturor copiilor o bună dezvoltare, ferindu-ne de fenomene pe care nu le dorim, cum ar fi abandonul școlar” a spus Angel Tîlvăr.
Ministrul delegat a amintit eforturile depuse la nivel național în direcția sprijinirii familiilor afectate de fenomenul migrației pentru muncă referindu-se la recenta adoptare de către Guvernul României a Procedurii de monitorizare a modului de creştere şi îngrijire a copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi a Metodologiei de lucru privind colaborarea dintre direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi serviciile publice de asistenţă socială.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii