Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MAE Participarea ministrului Bogdan Aurescu la ceremonia națională dedicată comemorării victimelor Holocaustului din România

ro

08 Oct, 2015 12:26 841 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat joi, 8 octombrie 2015, la ceremonia națională dedicată zilei comemorării victimelor Holocaustului din România, desfășurată la Memorialul Holocaustului din București. Cu această ocazie, ministrul afacerilor externe a depus o coroană de flori  în semn de omagiu adus victimelor Holocaustului din România.
Prezența șefului diplomației române la momentul comemorativ de la Memorialul Holocaustului se înscrie în tradiția Ministerului Afacerilor Externe de onorare a memoriei victimelor Holocaustului din întreaga lume şi de solidaritate cu supravieţuitorii tragicelor evenimente din timpul celui de Al Doilea Război Mondial.
Informații suplimentare:
În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 672 / 5 mai 2004, a fost aprobată data de 9 octombrie (dată ce marchează începutului deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941), pentru comemorarea oficială, în plan naţional, a Zilei Holocaustului.
În baza acestei decizii, în fiecare an, la 9 octombrie, autorităţile române organizează manifestări dedicate memoriei Holocaustului, incluzând: conferinţe, seminarii, lansări de carte, spectacole, concursuri şcolare etc. Instituţiile implicate în coordonarea activităţii de comemorare a Zilei Holocaustului sunt: Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii