Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - MAE Întrevederea ministrului Bogdan Aurescu cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas

ro

19 Oct, 2015 18:02 850 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a fost primit la 19 octombrie 2015, la Ramallah, de către preşedintele palestinian Mahmoud Abbas. În timpul întrevederii, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat sprijinul României pentru dezvoltarea capacităţilor instituţionale palestiniene în cadrul unor programe bilaterale şi multilaterale, ca o contribuţie concretă a României la susţinerea soluţiei celor două state.

Totodată, a fost discutat calendarul viitoarelor întrevederi bilaterale şi organizarea unei noi reuniuni a Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian, prezidat de cei doi miniştri ai afacerilor externe, în prima parte a anului 2016.

Ministrul român de externe a menţionat programele de burse în derulare, precum şi disponibilitatea extinderii numărului acestora, dar şi posibilităţile de extindere a cooperării bilaterale în domenii ca agricultura, sănătatea, exploatarea resurselor de apă.

Şeful diplomaţiei române a discutat cu preşedintele palestinian despre situaţia actuală din Orientul Mijlociu şi despre perspectivele reluării negocierilor de pace cu Israelul, prilej cu care a pledat pentru stoparea urgentă a violenţelor recente şi pentru încurajarea măsurilor care să conducă la creşterea încrederii reciproce. A exprimat deschiderea României de a sprijini, inclusiv în cadrul UE, dar şi în plan bilateral, crearea atmosferei necesare pentru reluarea negocierilor directe de pace. De asemenea, a lansat un apel pentru realizarea reconcilierii inter-palestiniene.

Înainte de întrevederea cu preşedintele Mahmoud Abbas, ministrul Bogdan Aurescu a depus o coroană de flori la mormântul fostului preşedinte palestinian Yasser Arafat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii