Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MAE - 18.02.2015

ro

18 Feb, 2015 17:01 661 Marime text
Întrevederea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit astăzi, 18 februarie 2015, cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme privind dezvoltarea cooperării bilaterale din perspectiva mobilității europene, precum și cu referire la comunitatea românească, respectiv olandeză de pe teritoriul celor două state.

Demnitarul român, în calitate de reprezentant al Guvernului în Comisia Comună a Camerei Deputaților și a Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, s-a interesat asupra punctului de vedere al ambasadorului Matthijs van Bonzel, bazat pe experiența Olandei, în legătură cu sistemele de vot existente. Totodată, ministrul delegat a subliniat faptul că în acest moment clasa politică din România depune toate eforturile pentru a identifica cele mai bune soluții legislative care să permită exercitarea dreptului de vot pentru toți românii de peste hotare.

Referitor la situația comunității românești din Regatul Țărilor de Jos, oficialul olandez a subliniat că membrii acesteia sunt în principal persoane educate, foarte bine integrate în societatea țării gazdă.

Ministrul delegat a vorbit despre atenția pe care partea română o acordă coagulării comunității în structuri asociative, care, pe de o parte, să devină veritabili parteneri de dialog cu autorităţile române şi olandeze, iar pe de altă parte, să servească drept factori de coeziune pentru membrii comunității.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii