Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Informaţii actualizate referitoare la accidentul rutier produs în Turcia

ro

16 Mar, 2016 16:18 817 Marime text
În continuarea informaţiilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe privind accidentul rutier din Turcia, produs la data de 14 martie 2016, vă transmitem următoarele:
 
În cursul zilei de 15 martie 2016, echipa consulară mobilă care s-a deplasat la locul accidentului a efectuat o nouă vizită la unităţile spitaliceşti din localităţile Manavgat şi Antalya, în vederea asigurării asistenţei consulare pentru victimele accidentului rutier şi monitorizării stării de sănătate a cetăţenilor români. Pe baza datelor obţinute la faţa locului, MAE transmite următoarele informaţii actualizate:
  • 7 cetăţeni români internaţi la spitalul din Manavgat au fost externaţi la data de 15 martie 2016, ca urmare a ameliorării stării lor de sănătate, în prezent numărul cetăţenilor externaţi fiind de 10. Astfel, la spitalul din Manavgat se află în continuare internaţi 2 cetăţeni români, starea lor de sănătate fiind stabilă.
  • Unul dintre cei doi cetățeni români internați în unitățile spitalicești din Antalya a fost operat la data de 15 martie 2016. Intervenţia chirurgicală a fost finalizată cu succes şi se află în continuare la secţia de terapie intensivă, fiind vizitat de membrii echipei consulare mobile. Starea de sănătate a celei de-a doua persoane este bună ca urmare a operaţiei de şold la care a fost supusă în după-amiaza zilei de 14 martie 2016. Totodată, urmează să fie stabilită data unei interveniţii chirurgicale la umăr.
Familiile celor doi cetăţeni români, care au decedat ca urmare a accidentului, s-au deplasat în Turcia, fiind sprijiniţi atât de către membrii echipei consulare mobile, cât şi de către reprezentanţii firmei de pompe funebre care se va ocupa de repatriere. Echipa consulară a întreprins demersurile legale în vederea obţinerii certificatelor de deces, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite.
Totodată, în cursul serii de 15 martie 2016, echipa consulară mobilă s-a deplasat la hotelul unde sunt cazaţi cei 10 cetăţeni români care au fost externați. Cu această ocazie au fost purtate discuții referitoare la detaliile repatrierii. În funcţie de disponibilitatea curselor aeriene, cetăţenii români se vor întoarce în ţară în intervalul 16-17 martie 2016, costurile aferente repatrierii fiind suportate de agenţia de turism care a organizat excursia. 
Celula de criză îşi continuă activitatea şi menţine în permanenţă legătura cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne de la Ankara, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al României în Antalya.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii