Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a doua reuniune plenară a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), Iași, 7-10 noiembrie 2016

ro

07 Nov, 2016 09:30 1104 Marime text
Cea de-a doua reuniune plenară a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), organizație a cărei conducere este asigurată de România în anul 2016 are loc, la Iași, în perioada 7-10 noiembrie 2016.
Peste 200 de experți se reunesc pentru a analiza relevanța educației, cercetării și memoriei Holocaustului ca elemente de referință în formularea și implementarea politicii contemporane. Pe durata celor patru zile, experții și reprezentanții guvernelor celor 31 de state membre, 11 state observator și ai 7 organizații partenere, vor aborda subiecte precum: situația memorialelor și muzeelor dedicate memoriei Holocaustului aflate în pericol, discursul narativ-istoric privind istoria Holocaustului în Europa și tendințele de alterare a acestuia, reforma organizației, etc.
În pregătirea reuniunii plenare, președinția română a IHRA a organizat un tur memorial al locurilor din Iași unde, cu 75 de ani în urmă, a avut loc Pogromul de la Iași. La eveniment au participat experți ai IHRA și studenți ai facultăților de la ”Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iași, reprezentanții delegației României la IHRA asigurând prezentarea şi documentarea turului.
 
Informații suplimentare
România deține în anul 2016 președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), organizație al cărei scop este de a promova educația, cercetarea și memoria Holocaustului. Mandatul României își propune sprijinirea celor trei obiective, cu acordarea unei atenții deosebite tinerei generații și modului în care media și social media contribuie la creșterea conștientizării asupra consecințelor uneia dintre cele mai mari tragedii ale umanității.
Orașul Iași a fost ales ca loc pentru desfășurarea celei de-a doua reuniuni plenare a IHRA în contextul în care anul acesta se comemorează 75 de ani de la Pogromul de la Iași, un eveniment tragic al istoriei naționale, asumat de autoritățile centrale și locale. 
Detalii despre proiectele organizate pe durata președinției române a IHRA pot fi accesate pe pagina http://www.mae.ro/node/36209.
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii