Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania MAE “Dialog cu Diaspora pe teme consulare” la Viena

ro

12 May, 2015 15:01 1186 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe, prin conducerea Departamentului Consular, a continuat, în perioada 11-12 mai 2015, seria întâlnirilor cu reprezentanții comunităţii româneşti din Austria, precum şi cu diplomații români cu atribuții consulare la nivel regional (din Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Croația, Muntenegru, Albania). Aceste reuniuni au loc în cadrul proiectului “Dialog cu diaspora pe teme consulare”, lansat la începutul anului 2015.
În cadrul întâlnirii cu reprezentanții asociațiilor românești, directorul general al Departamentului Consular Bogdan Stănescu a subliniat importanța stabilirii unor pârghii de colaborare între oficiile consulare și asociațiile românești prin asigurarea unui mecanism de lucru prin care să poate fi identificate nevoile concrete în materie consulară ale cetățenilor coroborate cu o reacție cât mai rapidă de răspuns a instituției. În acest sens "demararea programului Dialog cu diaspora reprezintă fără îndoială un exercițiu benefic în vederea asigurării asistenței și protecției cetățeanului român aflat în străinătate, prin folosirea serviciilor consulare modernizate la deplina lor capacitate”, a evidențiat directorul general Bogdan Stănescu.
Reprezentanții comunității românești din Austria au menţionat problemele cu care se confruntă și au apreciat că modernizarea și prestarea unor servicii consulare de înaltă calitate corespunde  unor așteptări legitime pe care le au în acest domeniu. În acest sens, reprezentanţii Departamentului Consular au asigurat că întreaga gamă de servicii consulare modernizate și informatizate care le stau la dispoziţie (atât prin intermediul platformei E-Cons, cât şi a sistemelor în curs de implementare) vine în întâmpinarea acestor așteptări și contribuie la cultivarea unui dialog permanent și deschis cu cetățenii români. De asemenea, aceștia și-au exprimat disponibilitatea de a transmite informațiile oferite de MAE prin Departamentul Consular, în beneficiul românilor stabiliți în Austria.
În același timp, reuniunea regională a consulilor a reprezentat un bun prilej pentru identificarea acțiunilor menite să contribuie la uniformizarea și eficientizarea practicii oficiilor consulare în materie de prestare a serviciilor pentru cetățenii români din diaspora. De asemenea, întâlnirea a vizat şi modalităţi de îmbunătățire a relației dintre comunitățile de români, ambasade și consulate. În context, conducerea Departamentului Consular a prezentat principalele instrumente puse la dispoziție pentru îmbunătățirea activității și anume: sistemele componente ale platformei E-Cons și noua procedură de informare și instruire permanentă, în timp real, a lucrătorilor consulari prin intermediul Manualului de proceduri consulare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii