Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania MAE “Dialog cu Diaspora pe teme consulare” la Londra

ro

15 May, 2015 17:32 1121 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe, prin conducerea Departamentului Consular, a organizat, în perioada 14-15 mai 2015, la Londra, o reuniune cu reprezentanții comunităţii româneşti din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi cu diplomații români cu atribuții consulare la nivel regional (din Marea Britanie, Irlanda, Finlanda, Norvegia și Suedia), în cadrul campaniei “Dialog cu diaspora pe teme consulare”.  La eveniment a participat şi ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Ion Jinga, care a adresat un cuvânt de bun venit participanților și a salutat strânsa colaborare cu reprezentanţii comunităţii româneşti.
 
Întâlnirea cu reprezentanții asociațiilor românești din Marea Britanie a oferit cadrul pentru dezbaterea unor situaţii concrete cărora rețeaua consulară trebuie să le facă față în prezent, ținând cont de creșterea continuă a numărului de servicii solicitate de cetățenii români din străinătate. "Ne exprimăm speranța că eforturile Ministerului Afacerilor Externe de deschidere și răspuns la așteptările comunității de români din Marea Britanie, prin modernizarea și adaptarea permanentă a instrumentelor consulare, vor avea un ecou pe măsură și vor fi apreciate la justa lor valoare", a afirmat în acest sens, directorul adjunct al Direcţiei Relaţii Consulare, Florin Pârvu.
 
Totodată, reprezentanții asociațiilor românești au adresat întrebări conducerii Departamentului Consular și și-au prezentat așteptările în ceea ce privește îmbunătățirea activității consulare. Au salutat, de asemenea, inițiativa Ministerului Afacerilor Externe pentru ameliorarea serviciilor consulare. Conducerea Departamentului Consular a exprimat încrederea că întregul proces de implementare a amplului proiect vizând informatizarea prestării tuturor serviciilor consulare, atât prin intermediul platformei E-Cons, cât şi a sistemelor în curs de implementare, va contribui la creșterea performanței activității consulare.
 
Reuniunea regională cu consulii din Marea Britanie, Irlanda, Finlanda, Norvegia și Suedia a fost dedicată analizei complexității și multitudinii de problematici de natură consulară gestionate de Ministerul Afacerilor Externe și specificităților fiecărei regiuni în ceea ce privește activitatea consulară. Conducerea Departamentului Consular a prezentat în acest sens întregul sistem metodologic dedicat gestiunii activității consulare, precum și principalele direcții de acțiune avute în vedere în cadrul acestui amplu proces de uniformizare a practicilor consulare, pentru a răspunde adecvat cerințelor și provocărilor actuale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii