Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania MAE “Dialog cu Diaspora pe teme consulare” la Bruxelles

ro

27 Jun, 2015 09:44 1669 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe, prin conducerea Departamentului Consular, a organizat, în perioada 25-26 iunie 2015, la Bruxelles, o nouă reuniune cu reprezentanții comunităţii româneşti din Belgia, precum şi cu diplomații români cu atribuții consulare la nivel regional din Belgia, Olanda, Luxemburg și Lituania în contextul campaniei “Dialog cu diaspora pe teme consulare”.
În deschiderea evenimentului, ambasadorul României în Regatul Belgiei, Ștefan Tinca, a salutat inițiativa Departamentului Consular și a adresat mulțumiri asociațiilor românești care se dedică intereselor comunității și promovării proiectelor în sprijinul românilor.

Evenimentul a oferit prilejul conducerii Departamentului Consular, prin directorul adjunct Florin Pârvu, de a face cunoscute reprezentanților asociaţiilor româneşti din Belgia campaniile demarate de Ministerul Afacerilor Externe, care au ca obiectiv modernizarea şi îmbunătățirea instrumentelor consulare. Directorul adjunct al Departamentului Consular a evidențiat că „serviciile consulare și situațiile la care sunt expuși cetățenii români din străinătate au devenit tot mai complexe, însă Ministerul Afacerilor Externe depune toate eforturile pentru gestionarea promtă și eficientă a acestora. În acest sens, este foarte important să stabilim un dialog direct și un parteneriat susținut cu membrii comunității românești pentru identificarea realităților și problemelor cu care se confruntă”.
Totodată, acţiunea a reprezentat o oportunitate pentru reprezentanții mediului asociativ de a prezenta nevoile specifice, aceştia asigurând conducerea Departamentului Consular de întreaga disponibilitate pentru promovarea şi transmiterea elementelor discutate în cadrul reuniunii în rândul comunității de români din Belgia.

Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte perfecţionarea continuă şi adaptarea instrumentelor consulare la noile evoluţii tehnologice, astfel încât să susţină comunitatea românilor din afara graniţelor, inclusiv cea din Belgia, o comunitate bine structurată şi într-o evoluţie continuă. În acest sens, implementarea proiectului de modernizare a serviciilor consulare – Sistemul Informatic Integrat Consular – E-Cons, cu toate componentele sale, campaniile de conștientizare și informare vor contribui la atingerea acestor obiective și vor asigura dezvoltarea unor servicii consulare de calitate,” a menționat Florin Pârvu.
În cadrul reuniunii regionale cu consulii din Belgia, Olanda, Luxemburg și Lituania s-a urmărit prezentarea unor situații specifice activității consulare, cu accent pe situațiile dificile și de criză cărora reprezentanții consulari trebuie să le facă față cu promptitudine și profesionalism. În acest sens, conducerea Departamentului Consular a prezentat amplul proces de reformare și modernizare de substanță a activității consulare care constă în informatizarea instrumentelor de lucru aflate la dispoziția reprezentanților consulari, campanii de informare publică și perfectarea procedurilor de intervenție a MAE în situații de criză consulară.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii