Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Bosnia şi Herţegovina – Condiţii meteorologice nefavorabile

ro

06 Mar, 2015 11:16 1136 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Bosnia şi Herţegovina (BiH) cu privire la faptul că în data de 5 martie 2015, autorităţile centrale din BiH au atenţionat asupra cantităţilor semnificative de precipitaţii - sub formă de zăpadă, care se vor înregistra în mai multe zone ale ţării, cu nivel de avertizare cod portocaliu pentru regiunile Banja Luka, Bihac, Foca, Livno, Sarajevo, Tuzla şi Vişegrad, estimându-se că stratul de zăpadă va fi cuprins între 10 şi 20 cm. Privind circulaţia rutieră, pentru regiunile muntoase se recomandă folosirea lanţurilor speciale pentru pneurile autovehiculelor.
Totodată, a fost instituită atenţionarea cod roşu de ploi abundente pentru regiunea Trebinje. Cantităţile de precipitaţii vor fi cuprinse între 60 şi 80 litri pe metru pătrat (l/mp), iar pe alocuri vor ajunge şi la 100 l/mp. Principalul pericol în urma precipitaţiilor este reprezentat de alunecările de teren care pot bloca anumite artere de circulaţie rutieră.
Avertizările sunt valabile pentru intervalul 5 – 6 martie 2015.
Recomandăm cetăţenilor români care doresc să tranziteze Bosnia şi Herţegovina să evite zonele menţionate mai sus pentru următoarele 3-5 zile şi să acceseze pagina web dedicată din mediul Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/BA-Bosnia-Herzegovina.html, pentru informaţii actualizate.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează cetăţenilor români recomandările de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” - care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii