Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Turcia - vânt şi ninsori în zona Edirne - Istanbul - Bursa

ro

26 Jan, 2017 16:10 982 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Turcia, zona Edirne – Istanbul – Bursa, că autorităţile locale au avertizat în privința vântului şi ninsorilor abundente, iar stratul de zăpadă va depăşi 10 centimetri, în unele zone. Aceste fenomene pot îngreuna considerabil circulaţia aeriană, auto, navală şi feroviară.
 
Având în vedere că aeroporturile Ataturk şi Sabiha Gokcen din Istanbul sunt puncte importante de tranzit către alte destinații, se recomandă cetățenilor români care călătoresc din / spre Istanbul sau doar tranzitează aeroporturile din metropolă, să verifice permanent actualizările programului de zbor, foarte multe curse având întârzieri considerabile sau au fost anulate. Pentru zilele de 26 şi 27 ianuarie 2017 au fost anunţate ca fiind anulate peste 338 de zboruri ale companiei aeriene Turkish.
 
Se recomanda obţinerea de informaţii actualizate despre circulația din zonă, astfel încât să se poată preveni şi evita evenimente nedorite (blocaje în trafic, abateri de la traseele cunoscute/sigure, întârzieri ale curselor aeriene etc.).
 
Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541; +902123580516; +902123583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
 
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al C.G. al României la Istanbul: +905335420695.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.mgm.gov.tr/en-US/forecast-5days.aspx, http://istanbul.mae.ro și www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor  români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii