Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Statul Plurinaţional al Boliviei – Posibile fenomene de instabilitate meteorologică

ro

06 Apr, 2015 12:51 909 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să tranziteze sau să se deplaseze pe teritoriul Statului Plurinaţional al Boliviei cu privire la faptul că, potrivit informațiilor oficialităților boliviene, este posibil ca și în perioada imediat următoare verii australe (decembrie 2014 – martie 2015), să se prelungească fenomenele de instabilitate meteorologică manifestate în primele luni ale anului 2015.
Această instabilitate s-ar putea prelungi până la sfârșitul lunii mai 2015. Situația se datorează influenței fenomenului El Niño, care afectează toate statele de pe țărmul Oceanului Pacific, iar precipitații abundente se vor putea produce și în zona din interiorul continentului sud-american, inclusiv pe teritoriul bolivian.
MAE recomandă cetăţenilor români care se deplasează în această perioadă în Statul Plurinaţional al Boliviei să manifeste prudenţă sporită, să contacteze din timp autorităţile locale, agenţiile de turism sau Ambasada României la Lima (Republica Peru) şi să consulte înainte de efectuarea călătoriei paginile de Internet http://www.gdacs.org şi www.mae.ro, pentru a obţine informații actualizate.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează cetăţenilor români recomandările de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” - care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii