Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie 29 martie 2012 - Grevă generală în Spania

ro

28 Mar, 2012 19:15 1517 Marime text

Atenţionare de călătorie: 29 martie 2012 - Grevă generală în Spania
 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Spania că în ziua de 29 martie 2012 este programată o grevă generală care va afecta toate domeniile de activitate din Regatul Spaniei.

Companiile aeriene Iberia, Air Nostrum, Air Europa, compania feroviară RENFE, metroul din Madrid şi Barcelona, companiile de transport maritim şi auto au anunţat că vor asigura maxim 30% din traficul normal.

Vor fi afectate şi zborurile altor companii aeriene şi de transport care tranzitează sau folosesc servicii locale din Spania. Cel puţin 60% din zborurile prevăzute de companiile aeriene Iberia şi filiala sa Air Nostrum vor fi anulate în cursul grevei generale.

Un acord încheiat privind serviciul minim în transportul aerian între principalele două sindicate UGT şi CCOO şi Ministerul Dezvoltării, prevede că vor fi asigurate 10% din zborurile din peninsulă şi 50% din cele cu destinaţie sau cu plecare din insulele Canare şi Baleare. Acordul prevede, de asemenea, asigurarea a 20-40% din cursele pe rutele internaţionale.

Compania feroviară RENFE a anunţat că vor fi asigurate 20% din cursele trenurilor de mare viteză (AVE) şi 30-35% din cursele trenurilor urbane (Cercanías).

Mişcarea de protest va afecta circulaţia mijloacelor de transport in comun, transporturile aeriene, maritime şi feroviare.

Pentru a evita situaţiile neplăcute, cetăţenii români sunt sfătuiţi să contacteze, în prealabil, compania aeriană/maritimă/feroviară pentru reconfirmarea orarului! 

Cetăţenii români care locuiesc în Spania sunt sfătuiţi să consulte site-urile companiilor de transport din oraşul de reşedinţă, având în vedere că fiecare comunitate autonomă/provincie/oraş va fi afectată în mod diferit de greva generală. 

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuieşte pe cetăţenii români să consulte periodic pagina web a instituţiei: www.mae.ro, respectiv rubrica Sfaturi de călătorie - Alerte de călătorie, unde se regăsesc informaţii actualizate cu privire la astfel de situaţii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii