Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activarea liniei telefonice de urgenţă şi măsurile luate de autorităţile române

ro

24 Jun, 2013 18:43 705 Marime text
Ca urmare a tragicului accident petrecut în Muntenegru, Celula de criză organizată la nivelul Ministerului Afacerilor Externe vă informează cu privire la măsurile luate până în prezent:
 
Din dispoziţia Primului ministru al României, un avion militar al Ministerul Apărării Naţionale şi având la bord personal medical specializat, precum şi o echipă consulară mobilă din Ministerul Afacerilor Externe se va deplasa în această noapte la Podgorica. La bordul avionului se va afla şi doctorul Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.
Din informaţiile transmise până în prezent, sunt confirmate 17 persoane decedate şi 30 rănite.
 
Consulul României la Tirana se deplasează în acest moment spre Muntenegru, pentru a sprijini membrii misiunii diplomatice, în acest caz.
 
Ministerul Afacerilor Externe, din fondul de urgenţă aflat la dispoziţia ministrului, va suporta cheltuielile legate de deplasarea avionului militar sus-menţionat. Totodată, personalul MAE aflat la faţa locului acordă asistenţă consulară victimelor accidentului şi pentru repatrierea  corpurilor neînsufleţite.
 
Pentru a veni în sprijinul familiilor victimelor accidentului, Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate - 0214311259.
 
Liniile telefonice sunt valabile pe toată durata activării acestei Celule de criză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii