Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zile de foc în județele Constanța și Tulcea Cod Portocaliu. Temperaturi incredibile. Indicele temperatură-umezeală depășește pragul critic

ro

30 Jun, 2017 06:25 3947 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri o informare de vreme severă în care principalele fenomene sunt valurile de căldură persistentă și disconfortul termic accentuat.

În cursul zilei de astăzi, valul de căldură va persista și se va accentua în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și în sudul Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37...39 de grade.


În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

Mâine valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării și se va accentua semnificativ în regiunile extracarpatice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37...40 de grade, mai ridicate în Câmpia Română. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.


În cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și sudul Banatului,  disconfortul termic se va menține accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.
 
Recomandări:

Pentru a preveni neplăcerile cauzate de vremea de afară, evitați aglomeraţiile, expunerea la soare și efortul fizic intens în orele de vârf.
De asemenea, în această perioadă trebuie să consumați cât mai multe lichide și să mâncați multe fructe şi legume.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii