Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea în judeţele Constanţa şi Tulcea pentru două săptămâni. Când va ploua şi când vor fi temperaturi de vară. Cum face ANM prognoza

ro

29 May, 2017 13:14 4189 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în urmă cu puţin timp, prognoza pentru perioada 29 mai-4 iunie, valabilă pentru judeţele Constanţa şi Tulcea.
 
Valorile termice din prima săptămână vor fi apropiate de cele climatologic specifice pentru această regiune și vor avea o tendință de creștere în primele patru zile, apoi vor fi în scădere.

Media temperaturilor maxime se va situa între 21 și 26 de grade, iar a minimelor între 13 și 17 grade.

În săptămâna a doua temperatura aerului va crește ușor și treptat până la valori apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime medii ce se vor încadra între 21 și 24 de grade și minime, în medie, de 14...16 grade.


Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în perioada 1-3 iunie, când și cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.


Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii