Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vin ploile! ANM a emis noi coduri galbene de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate

ro

27 Aug, 2021 10:12 2367 Marime text
  • ANM a emis noi coduri galbene de instabilitate atmosferică și ploi abundente!
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de tip cod galben pentru instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, valabilă de astăzi de la ora 10:00 până pe data de 29 august, ora 23:00.  

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte.

Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20...50 l/mp.

În vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18...20 de grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est.

ANM a mai emis o atenționare meteorologică de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente, valabilă de pe data de 28 august, ora 15:00 până pe 29 august, ora 23:00.

În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25...55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii