Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vara ne ”amenință” cu temperaturi de 37 de grade Celsius

ro

13 Jun, 2015 13:18 1257 Marime text
 
Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că acest weekend, până luni inclusiv, temperaturile vor fi foarte ridicate în întreaga Românie. Vremea va fi local caniculară, sâmbătă mai ales în regiunile vestice și sud-vestice, ulterior în sudul și în estul țării. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35-36 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării.
Potrivit celor de la ANM, astăzi vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară după-amiază în vest și în sud-vest, unde izolat indicele de disconfort temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28-29 de grade pe litoral și în depresiuni și 35 de grade în Banat, Crișana și vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața, însă în partea a doua a zilei și la începutul nopții vor fi dezvoltări noroase convective, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii restrânse la munte și în regiunile nord-vestice și izolat în restul teritoriului. 
Medicii recomandă, mai ales pentru cardiaci, dar nu numai pentru ei, evitarea orelor de vârf ale caniculei pentru a ieși pe străzi sau la activități în soare. Recomandă, de asemenea, renunțarea la cafea și alcool. Temperaturile excesive din aceste zile veneau de obicei în luna lui Cuptor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii