Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Și plouă, plouă, plouă. Avertizare Cod Galben și Cod Portocaliu pentru toată Dobrogea

ro

19 Jun, 2021 06:15 2584 Marime text
  • Codul Galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică continuă și pe tot parcursul zilei de azi în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea
UPDATE 2 

Și un cod Portocaliu este în vigoare în intervalul 19 iunie, ora 12.00- 19 iunie, ora 23.00. Fenomene vizate sunt ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată. 

În județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp, anunță Administrația Națională de Meteorologie. 

Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

UPDATE 1

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod Galben valabil în intervalul 19 iunie, ora 10.00- 19 iunie, ora 23.00. În intervalul menționat, în jumătatea de est a ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică.

În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată, averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

De parcă nu ar fi destul specialiștii în meteo ne avertizează că vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii