Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic dat peste cap Ninsorile abundente și frigul au pus stăpânire pe mai multe zone din ţară

ro

28 Nov, 2016 22:16 1324 Marime text
Iarna şi-a intrat în drepturi, iar ninsorile abundente au pus stăpânire pe mai multe zone din ţară. Mai mult, vremea deja a început să se schimbe radical, mercurul coborând cu câteva grade în termometre. Pe Autostrada Sibiu-Sebeş, vântul a viscolit zăpada, iar la Sibiu s-a aşternut deja primul strat. Nici Timişoara nu a scăpat de un fenomen rar întâlnit: a pornit o ninsoare puternică în plin soare, informează România TV.

Iarna începe să îşi facă simţită prezenţa nu doar la munte. La Sibiu a nins cu fulgi mari, iar maşinile şi trotuarele au fost acoperite de zăpadă. S-a depus un strat de zăpadă, însă dacă va continua să ningă câteva ore bune cu siguranţă stratul de zăpadă va fi mult mai consistent, iar autorităţile vor trebui să intervină şi pe drumuri cu material antiderapant.

A nins şi pe Autostrada Sibiu-Sebeş. Vântul a viscolit zăpada, iar şoferii abia au putut să circule cu autoturismele.

Şi la Timişoara vremea i-a luat prin surprindere pe oameni. O ninsoare puternică ce semăna mai degrabă cu grindina a pornit în timp ce pe cer era un soare puternic.

Meteorologii avertizează că vine cel mai puternic val de frig de până acum. Temperaturile scad puternic, iar ninsorile se vor extinde şi în celelalte regiuni.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de răcire accentuată a vremii, ninsoare și vânt puternic, valabilă de duminică după-amiaza, până marți aproape de miezul nopții, în toată țara.

Astfel, în intervalul 27 noiembrie, ora 16:00 — 29 noiembrie, ora 23:00, se vor semnala precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană și răcire accentuată a vremii.

De asemenea, potrivit cercetătorilor care au analizat stratosfera, vortexul polar, aşa numita circulaţie a atmosferei care păstrează aerul rece din emisfera nordică în zona arctică, se îndreaptă către Eurasia.

Sursa foto: jurnalulnational.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii