Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pe trei zile. Iarna îşi intră în drepturi

ro

28 Nov, 2016 19:18 1789 Marime text
Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii, precipitaţii sub forma de ninsoare şi intensificări ale vântului.

Marţi, valorile termice vor continua să scadă astfel încât vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în estul Transilvaniei şi cel mult 5 grade în nordul Olteniei. În sudul ţării, ziua, cerul va fi mai mult noros şi va ninge în Oltenia, pe arii restrânse în Muntenia, posibil şi în sudul Dobrogei, pentru ca treptat, începând cu orele serii, nebulozitatea să se reducă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi noaptea, când la munte, local în nord, nord-est şi izolat în centru va ninge. Vântul va avea intensificări în est, în sud-est şi în centru precum şi la munte, unde mai ales în zona înaltă va sufla tare și va viscoli sau va spulbera zăpada.

În Bucureşti, vremea va continua să se răcească, devenind mai rece decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros peste zi, apoi va deveni variabil. Trecător, în primele ore ale intervalului, vor mai fi condiţii de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri dimineaţa vor fi temperaturi sub pragul îngheţului în toată ţara, chiar ger în depresiunile din estul Transilvaniei, până în jur de -12 grade vor arăta aici termometrele. Vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit la sfârşit de noiembrie şi peste zi, cu maxime cuprinse doar între -3 grade în estul Transilvaniei şi 5 grade în vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea, când în zona montană, dar local şi în vest, în nord şi în centru va ninge. Vântul va sufla cu intensificări în zona de munte, unde va spulbera sau va viscoli zăpada, iar în prima parte a zilei şi în sud-est.

În Bucureşti, vremea rămâne mai rece decât în mod obişnuit la sfârşit de noiembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopţii, când vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat.

Joi, 1 decembrie, debutează cu îngheţ în toată ţara şi temperaturi minime la limita gerului în depresiuni. Deşi temperaturile cresc uşor până după-amiază faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării ele se vor menţine sub mediile climatologice specifice acestei perioade. Maximele se vor situa aşadar între -2 grade în estul Transilvaniei şi 6 grade în Banat şi în vestul Olteniei. La munte, în vest, în centrul şi în nord, cerul va fi mai mult noros şi, îndeosebi spre seară şi noaptea vor fi precipitații sub formă de ninsoare, iar în Banat şi Crișana, trecător şi sub formă de lapovită și ploaie ce vor favoriza depunerea de polei. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare şi doar izolat va ninge slab. Dimineaţa în sud vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va avea intensificări în zona de munte, unde va viscoli și spulbera zăpada, dar temporar și la cote mai reduse și în regiunile vestice, sud-vestice și centrale.

În Bucureşti, valorile termice se vor menţine mai scăzute decât mediile climatologice. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade.

Vineri, temperaturile mai cresc puţin, maximele vor fi cam între 1 şi 9 grade, apoi, până la finalul săptămânii scad din nou şi nu mai trec de normalul începutului de decembrie. În jumătatea nordică a ţării vineri mai cad temporar precipitaţii mixte în zonele joase şi ninsori la deal şi la munte. Izolat se va forma polei. În restul ţării, înnorările vor fi temporare şi precipitații slabe se vor semnala pe arii restrânse. De sâmbătă până luni probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată, la începutul intervalului în regiunile nordice și centrale, iar la sfârșitul intervalului, în sudul extrem.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii