Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo. Averse și temperaturi scăzute în weekend. Cum va fi vremea în Dobrogea

ro

19 May, 2018 10:23 3239 Marime text
Meteorologii anunţă o vreme instabilă, cu ploi cu caracter torențial dar și condiții de grindină.
 
SÂMBĂTĂ
. Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ziua în cea mai mare parte a ţării, iar seara şi noaptea în centru, est şi sud-est. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra local cantităţi de apă de 15...20 l/mp, iar punctiform peste 25 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, iar cele minime între 8 şi 17 grade.

DUMINICĂ. Vremea se va menţine în general instabilă. Pe parcursul zilei în cea mai mare parte a ţării dar în special în sud şi sud-est, precum şi în zonele montane şi submontane, iar spre seară şi noaptea îndeosebi în regiunile sud-vestice vor fi înnorări şi intervale de timp cu averse şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În vestul şi nord-vestul teritoriului cerul va fi variabil şi doar pe spaţii mici vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat în regiunile estice, dar va avea şi intensificări de scurtă durată, asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade.

LUNI. Vremea va fi în continuare în general instabilă. Înnorările vor fi temporar mai accentuate şi se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice pe arii extinse la munte, în vestul, sud-vestul şi centrul ţării şi izolat în rest. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sudul Banatului, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 25 de grade, iar cele minime între 7 şi 15 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

MARȚI. Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice pe arii extinse în special în jumătatea de nord-vest a ţării. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sudul Banatului, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 26 de grade, iar cele minime între 8 şi 16 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

MIERCURI, JOI și VINERI. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal. Probabilitatea de apariţie a fenomenelor de instabilitate atmosferică va fi în creştere în a doua parte a intervalului.

Sursă: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii