Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoză ANM Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Dobrogea

ro

20 Feb, 2017 13:30 3018 Marime text
Imagini pentru meteo termometruVremea va intra într-un proces de încălzire în următoarele două săptămâni, cu valori diurne pozitive, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 20 februarie - 5 martie. 

În Dobrogea, pe parcursul primei săptămâni a intervalului de referință, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că temperaturile maxime vor ajunge la un ecart mediu de 12...16 grade, iar cele minime vor fi de 4...7 grade. Din data de 26 februarie, valorile termice vor scădea accentuat și vor deveni apropiate de mediile climatologic specifice perioadei, cu 5...7 grade ziua și -3...0 grade noaptea. Pentru începutul lunii martie este estimată o încălzire ușoară și treptată a vremii.

Precipitații mai frecvente vor fi în jurul datei de 25 februarie, în restul intervalului fiind posibile doar ploi slabe, pe areale restrânse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii