Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2 Meteo. Cod Galben în județele Constanța și Tulcea. Este valabilă și o informare de vreme rea. Lapoviță și ninsoare

ro

13 Jan, 2018 02:13 4184 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a extins o avertizare nowcasting, care era valabilă de aseară, până astăzi, la ora 08.00.

Se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 55 km/h după cum urmează:

Județul Constanța: Constanța, Eforie, Mangalia, Năvodari, Techirghiol, 23 August, Agigea, Albești, Corbu, Costinești, Cumpăna, Limanu, Pecineaga, Topraisar, Tuzla.
Județul Tulcea: Sulina, C.A. Rosetti, Crișan, Murighiol, Sfântu Gheorghe.

De asemenea este valabilă o informare meteorologică de aseară de la ora 22.00 până mâine, duminică, 14 ianuarie, la ora 16.00.

În acest timp principalele fenomene vizate vor fi intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare, răcire a vremii.

Meteorologii spun că din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de astăzi, local și în centrul și nord-vestul țării.

Se vor înregistra viteze la rafală de 45...55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60...70 km/h.

 

Mâine, 14 ianuarie, intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia.



Totodată, până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie),  temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor.

Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge.


Se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie)  pe litoral, sud-vestul Olteniei și sudul Banatului.

În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

UPDATE ora 08.00
Administrația Națională de Meteorologie a extins Codul Galben, până la ora 14.00, astfel:  

Județul Constanța: Constanța, Eforie, Mangalia, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Agigea, Corbu, Costinești, Cumpăna, Istria, Limanu, Lumina, Pecineaga, Săcele, Topraisar, Tuzla;

Județul Tulcea: Sulina, C.A. Rosetti, Crișan, Murighiol, Sfântu Gheorghe;
Se vor semnala  intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 55 km/h.

UPDATE2: ora 14.30

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben de vânt ce vizează județul Tulcea până la ora 20.00. Potrivit ANM, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge 55 - 70 km/h. 

Totodată, pentru județul Constanța este valabilă o avertizare cod galben de intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge 55 - 70 km/h și ninsoare viscolită până la ora 20.00. 

Meteorologii au mai precizat că în zona litorală va fi și lapovita.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii