Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, a fost prelungită avertizarea meteo

ro

26 Nov, 2015 14:25 1127 Marime text
 
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, un cod galben de vânt puternic valabil în mai multe judeţe din ţară. În mai multe judeţe din ţară a plouat abundent, iar în alte zone a nins ca în plină iarnă.
Între orele 13:00 şi 16:00 pe arii extinse în judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi local în judeţele Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de 55 - 65 km/h.
 
Până la ora 18.10, în judeţele Constanța și Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze ce vor atinge la rafală 60 – 65 km/h.
 
De altfel, de azi dimineaţă, de la ora 9.00, a intrat în vigoare şi un cod galben de ninsori pentru 28 de judeţe. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.
Din cauza condiţiilor meteo, traficul rutier se desfăşoară cu mare dificultate în zonele afectate.
 
În judeţul Vrancea, traficul rutier s-a desfăşurat îngreunat pe DN2N Dumbrăveşti - Jitia (drum naţionalsecundar, cu trafic redus), în zona Bordeşti, din cauza unor copaci doborâţi de vânt pe partea carosabilă.
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 10:45, în judeţul Argeş, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN73 , între Câmpulung şi limita cu judeţul Braşov, în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire. Autotrenurile şi celelalte autovehicule care depăşesc această masă vor fi oprite în locuri special amenajate înainte de a intra pe segmentul restricţionat, atât în judeţul Argeş, cât şi în judeţul Braşov.
În judeţul Ilfov, traficul este întrerupt pe DN1A, la Mogoşoaia, din cauza unui pasaj inundat. Din acelaşi motiv este afectată şi circulaţia pe Centura Bucureşti.
Potrivit Infotrafic, pe autostrada 2 Bucureşti - Constanţa, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de vânt puternic şi ploaie torenţială, existând pericol de acvaplanare. Aşadar, se impune rularea cu viteză redusă.
Având în vedere că şi pe celelalte segmente de autostradă partea carosabilă este umedă, conducătorilor auto li se recomandă să adapteze viteza, să folosească luminile de întâlnire, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să se asigure corespunzător când efectuează manevra de schimbare a benzii de circulaţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii