Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare meteo de vânt, precipitații mixte și polei. La munte vântul va spulbera zăpada. Cum va fi vremea la Constanța

ro

10 Dec, 2017 16:12 1467 Marime text
Meteorologii au emis astăzi o informare meteo valabilă în intervalul 10 decembrie, ora 16:00 – 11 decembrie, ora 12:00, perioadă în care se vor semnala intensificări ale vântului și transport de zăpadă în zona montană înaltă, precipitații mixe în vest și nord-vest, dar și polei.
 
Potrivit ANM, în intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h, spulberând zăpada.
    
Intensificări ale vântului, local și temporar, vor mai fi în după-amiaza zilei de duminică (10 decembrie) în sudul și sud-estul țării (și la Constanța), apoi în vestul teritoriului, cu viteze în general de 50...55 km/h.
      
În a doua parte a nopții de duminică spre luni (10/11 decembrie) și la începutul zilei de luni (11 decembrie) în Crișana, nordul și nord-vestul Transilvaniei, Maramureș și Banat se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie ce vor favoriza apariția poleiului.
     
În zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, mai ales la altitudini mari, vor fi precipitații predominat sub formă de ninsoare și se va mai depune strat de zăpadă.
 

”În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj” - au transmis meteorologii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii