Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea la mare Dobrogea, sub semnul schimbării în următoarele două săptămâni

ro

14 Apr, 2015 15:58 1511 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis estimarea valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru perioada 13 – 26 aprilie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată(ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicatăde apariţie a precipitaţiilor.
 
Astfel, în Dobrogea vremea se anunţă schimbătoare încă de la începutul perioadei de prognoză.

Pe 14 aprilie vremea se va răci accentuat, temperaturile vor scădea cu 5 - 6 grade faţă de ziua precedentă, atingând, în medie, 13 grade ziua şi 4 grade noaptea. Spre 17 aprilie vremea se va încălzi din nou şi se vor atinge maxime termice de 20 de grade şi minime de 9 grade, apoi se va răci şi temperaturile diurne medii nu vor mai depăşi 13 - 14 grade între 16 şi 18 aprilie, când valorile nocturne vor fi de 5 - 6 grade. Cea de a doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de un regim termic mult mai constant, cu maxime de 14 - 15 grade şi minime de 7 - 8 grade.
Va ploua local pe 14 aprilie şi, din nou, după data de 17 aprilie, iar în jurul datei de 18 aprilie sunt posibile averse mai importante cantitativ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii