Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Constanța. Prognoza? Furtuni cu fulgere. Ploaie. Ieri au fost mai multe avertizări Cod Galben și unul Portocaliu

ro

04 Jul, 2016 06:39 4033 Marime text
Pentru astăzi meteorologii de la vremea.ido spun că probabilitatea de ploaie va fi, la Constanța, de 60 %, vor fi furtuni cu fulgere izolate, iar maxima zilei va ajunge la 30 de grade Celsius.
 
Cantitatea de precipitații va fi de 9 litri/metrul pătrat. , iar vântul va bate dinspre NNv cu citeze cuprinse între 15 și 25 de kilometri pe oră.
Potrivit meteoplus în sud şi în sud-est, la munte și pe arii mai restrânse în centrul teritoriului instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în cursul zilei.
Vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de căderi de grindină.
Noaptea, manifestările specifice instabilităţii atmosferice vor diminua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi ploile izolate.
Temperatura aerului, uşor mai scăzută decât în intervalul precedent, va avea valori maxime cuprinse între 22 şi 30 de grade şi minime, în general, între 10 şi 20 de grade.
Reamintim că ieri pentru raza județului Constanța au fos eemise mai multe Coduri galbene de ploaie dar și un Cod Portocaliu.

UPDATE ora 09.00
În urmă cu câteva minute ANM a emis o informare potrivit căreia în după-amiaza şi seara zilei de azi, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

Aici vor fi perioade de timp cu înnorări, local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.
Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi punctiform 35...40 l/mp.

Mai citește și /diverse/stiri-calde/cod-galben-avertizare-nowcasting-pentru-nordul-dobrogei-localitati-vizate-598982.html
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii