Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Constanța a ieșit de sub Cod portocaliu. Ce spun meteorologii

ro

12 Oct, 2016 06:30 3722 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri o informare în care principlalele fenomene vor fi ploile însemnate cantitativ, ninsori la munte și intensificări susținute ale vântului.
 
Potrivit sursei citate temporar va ploua în majoritatea regiunilor, în special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp.

La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.
Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55...65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75...80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

Totodată, pentru astăzi, până la ora 20.00 a fost emisă avertizarea tip Cod Portocaliu în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița unde se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50...60 l/mp şi pe arii restrânse 80...90 l/mp.

În această dimineață Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informarea în funcție de evoluția vremii.


UPDATE ora 10:30
Meteorologii din cadrul ANM au actualizat prognoza meteo valabilă pentru orele următoare. Județul Constanța a ieșit de usb cod portocaliu, însă Tulcea rămâne sub avertizare cod galben de ploi și vânt. De asemenea, codul portocaliu a fost restrâns pentru opt județe din Moldova, iar codul galben rămâne valabil pentru alte 15 judeșe din zona Carpaților Orientali, Meridionali și de Curbură. 

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii