Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Alertă meteo. Două zile de foc. Temperaturi record și disconfort termic. Care vor fi temperaturile resimțite

ro

25 Jun, 2017 06:19 6408 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de disconfort termic și caniculă, valabilă pentru toată țara, astăzi și mâine.

Pe parcursul zilei de astăzi vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiază în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și local în Muntenia.

În zonele menționate temperaturile maxime se vor încadra între 34 și 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități.


La Constanța temperatura maximă va ajunge, la orele amiezii, la 28 de grade Celsius, iar cea resimțită la 34-39 de grade Celsius


Mâine, disconfortul termic se va accentua în sudul și estul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar în Oltenia și Muntenia vor fi frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată astăzi după-amiaza și în special la noaptei în vest și nord-vest, iar mîine după orele prânzului cu precădere în nord, în centru, la deal și la munte. Local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

La această oră la stațiile meteo din județ se inregistrează 17 grade la Medgidia, 18 la Hârșova și Adamclisi, și 20 la Mangalia și Constanța.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii