Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Mai multe județe au intrat în avertizare Codul portocaliu de vânt puternic a fost extins!

ro

02 Dec, 2016 13:39 1926 Marime text

Codul Portocaliu de vânt puternic a fost extins în cursul zilei de astăzi de către specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Astfel, vor fi sub avertizare de cod portocaliu astăzi, între orele 13.15 și 18.00, județul Covasna, localitățile Covasna, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc, Barcani, Boroșneu Mare, Brateș, Brețcu, Catalina, Cernat, Dalnic, Dobârlău, Estelnic, Ghelința, Lemnia, Mereni, Moacșa, Ojdula, Ozun, Poian, Reci, Sânzieni, Sita Buzăului, Turia, Valea Mare, Zăbala și Zagon. În aceste zone, la peste 1.700 m altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși 90 de km/oră, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității sub 50 m.

De aceleași condiții meteo vor avea parte până la ora 18.00 și locuitorii din județele Sibiu și Brașov, care trăiesc în zonele de munte, precum și cei din Neamț și Suceava, care vor fi sub avertizare până la ora 16.00.

Sub codul protocaliu de vânt puternic se vor afla și locuitorii din zona de munte a județelor Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș și Caraș-Severin, până la ora 14.00. Și aici, în zonele de la peste 1.700 m altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 90 de km pe oră.  

În restul țării, rămâne în vigoare codul galben de viscol, polei și ninsori, până pe 3 decembrie, la ora 02.00. 

UPDATE: 
Administrația Națională de Meteorologie a extins avertizarea de cod portocaliu emisă în cursul zilei de astăzi pentru alte județe. Astfel, s-a prelungit avertizarea de cod portocaliu până la ora 20.00 locuitorii din zona montană a județului Caraș – Severin, Cluj, Bistrița – Năsăud și Maramureș. De asemenea, în alte patru județe, respectiv Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița, în zonele de munte, la peste 1.700 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 85 – 90 km/h, viscolind și determinând reducerea vizibilității sub 50 m. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii