Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod portocaliu în Dobrogea! Ce îi așteaptă pe constănțeni

ro

07 Jul, 2020 10:29 1902 Marime text

•    Avertizările sunt valabile până la ora 22.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu scurt timp o avertizare meteo de tip cod portocaliu, valabilă pentru Dobrogea și alte zone ale țării, de instabilitate atmosferică.
Conform ANM, instabilitatea atmosferică va cuprinde Dobrogea în jurul orei 12.00, moment în care intră în vigoare prima avertizare, cod galben.  Meteorologii anunță că, în intervalul menționat, în zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.
Lucrurile se vor înrăutăți însă, începând cu ora 14.00, când va intra în vigoare avertizarea de tip cod portocaliu, de instabilitate atmosferică accentuată.
Potrivit sursei citate, în sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei,vor fi intervale cu vijelii (viteze de 80...90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.Cantitățile de apă vor depăși 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.
Avertizările sunt valabile până la ora 22.00.

Sursa foto: Administrația Națională de Meteorologie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii