Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod portocaliu de vreme rea în Constanța!

ro

08 Oct, 2020 11:19 2863 Marime text


În noaptea de 8 spre 9 octombrie 2020, de la ora 3.00, intră în vigoare un Cod portocaliu de vreme rea, manifestată prin ploi abundente, emis de Administrația Națională de Meteorologie pentru județul Constanța.

Până atunci, astăzi, 8 octombrie 2020, de la ora 11.00, a intrat în vigoare un Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil în Dobrogea, până la intrarea în vigoare a Codului portocaliu, în această noapte.

În această dimineață, ANM a emis două avertizări meteorologice pentru Constanța.

Astfel, primul mesaj este un Cod galben, ce a intrat în vigoare la ora 11.00. Conform acestuia, sunt așteptate ploi însemnate cantitativ în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Moldova, estul și sudul Transilvaniei, precum și în nord-estul Olteniei.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, se vor semnala descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

În această noapte, de la ora 3.00, intră în vigoare, pentru județul Constanța, avertizarea Cod portocaliu de ploi abundente, valabilă până mâine, la ora 21.00.

Conform ANM, în Constanța, Ialomița și Călărași va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40...70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii