Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben de ninsori pentru Dobrogea și alte zone!

ro

10 Feb, 2021 14:11 4923 Marime text


Vin ninsorile, anunță meteorologii!

Astăzi, 10 februarie 2021, Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de ninsori viscolite, polei, intensificări ale vântului și răcire accentuată.

Avertizarea este valabilă pentru Dobrogea, dar și în cea mai mare parte a țării.

Codul intră în vigoare mâiine, 11 februarie 2021, de la ora 12.00, urmând să expire, potrivit anunțului actual, pe 12 februarie, la ora 12.00, însă specialiștii avertizează că atenționarea va fi actualizată, în funcție de fenomenele meteo în desfășurare.


”În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării”, potrivit ANM.

Astfel, ”treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș”.


”Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55...65 km/h și temporar peste 70...80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100...120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată”, conform sursei citate.

De asemenea, meteorologii atrag atenția că vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii