Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Galben. Atenţionări meteo consecutive pentru judeţele Constanţa şi Tulcea. Se termină una şi începe cealaltă

ro

14 Apr, 2020 05:32 3231 Marime text
Administraţia Naţională de Meteotologie a emis, ieri, două atenţionări meteo tip Cod Galben.

Prima începe la ora 06.00 şi ţină până la ora 21.00 şi este valabilă pentru cea mai mare parte a ţării, inclusiv pentru judeţele Constanţa şi Tulcea.

În dimineața zilei de astăzi, 14 aprilie, în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...70 km/h.

Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70...90 km/h, spulberând zăpada.

Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

A doua atenţionare meteo este valabilă de la ora 21.00 până mâine la ora 06.00.

În acest interval orar în Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80...100 km/h, spulberând zăpada.

În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.
 
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii