Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizări de vreme rea, emise de ANM Dobrogea, sub imperiul unui cod portocaliu și al unui cod galben. Ce spun meteorologii

ro

30 Nov, 2021 10:44 2127 Marime text
  • Informare meteorologică pentru Dobrogea! 


Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică în intervalul 30 noiembrie, ora 10 – 01 decembrie, ora 20.


Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare



În intervalul menționat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ.


 În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți (30 noiembrie) vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare.


La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.


 Administrația Națională de Meteorologie a mai emis o atenționare nowcasting de tip cod galben în intervalul 30 noiembrie, ora 10 – 30 noiembrie, ora 20
cu intensificări ale vântului în: Dobrogea, sud-vestul Olteniei, în Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 m.



În intervalul menționat, în Dobrogea, precum și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h.


Intensificări ale vântului vor fi și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridonali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 75...85 km/h și va ninge viscolit.


ANM a emis și un Cod Portocaliu, valabil în intervalul 30 noiembrie, ora 12 – 30 noiembrie, ora 18 intensificări puternice ale vântului în zona de litoral a județului Constanța, cu  intensificări puternice ale vântului în zona de litoral a județului Constanța .  



În după-amiaza și seara zilei de marți (30 noiembrie), în zona de litoral a județului Constanța vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80...90 km/h.

 
Susar foto: ANM 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii