Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Când expiră atenționarea meteo

ro

12 Jul, 2021 10:30 1992 Marime text
norii spectaculosi anticipeaza vremea ploi abundente si vant extrem de puternic in dobrogea galerie foto
  • ANM emis astăzi două noi coduri galbene de instabilitate atmosferică și caniculă.
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă de astăzi de la ora  11:00, până mâine la ora 23:00

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, în Moldova, nordul și estul Munteniei și local în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în Crișana, Maramureș și Transilvania.



De asemenea, ANM a mai emis o avertizare meteorologică de tip cod galben ce vizează un val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă, valabilă de pe 12 iulie, până pe 14 iulie. 

În Crișana, Banat, în vestul și sudul Olteniei vremea va deveni caniculară, cu temperaturi maxime, luni, de 34...36 de grade, apoi de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 și 22 de grade.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii