Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tombola verii! Produse noi delicioase în Casa Tradiţiilor Boiereşti, ce aduc constănţenilor satisfacţia gustului de odinioară! (galerie foto)

ro

04 Aug, 2016 00:00 4044 Marime text


În Casa Tradiţiilor Boiereşti, din bulevardul Alexandru Lăpuşneanu numărul 77, în zona Trocadero, au sosit, de curând, produse noi şi foarte bune, ce respectă cu sfinţenie reţetele tradiţionale!
 
Chiar ieri au poposit cârnaţii virşli, cârnăciorii subţiri din carne de capră ce sunt încă făcuţi după o reţetă ce datează de sute de ani şi care nu au gustul modificat de adaosuri alimentare artificiale. Reţeta pe care o respectă se spune că era preferata lui Avram Iancu şi este foarte apreciată şi în zilele noastre. Sunt foarte puţine magazinele în care se mai găsesc cârnaţii virşli, iar Casa Tradiţiilor Boiereşti este unul dintre ele. De asemenea, se mai găsesc în Casa Tradiţiilor Boiereşti şi virşli din vită. Aşa cum era de aşteptat, ingredientul secret nu poate fi dezvăluit, însă am putut afla că, după ce carnea este tocată şi condimentată, cârnaţii sunt copţi pe lemn de fag, pentru a prinde aromă de fum. Sunt tradiţionali, fără E-uri şi fără chimicale! Aceştia se servesc fierţi. Vara puteţi să îi fierbeţi în apă cu boia, iar iarna, în zeamă de varză.
 
Negre, roşii, portocalii sau albe, icrele au fost considerate dintotdeauna delicatese! Aşa că din Casa Tradiţiilor Boiereşti nu lipsesc icrele de somon sălbatic şi icrele de ştiucă. Organismul are nevoie şi de carne, numai că trebuie să ştim ce fel de carne. Astfel, în Casa Tradiţiilor Boiereşti au sosit, de curând, pastrama din piept de raţă şi din pulpă de raţă, pastrama de oaie, salamul de vită, pastrama din pulpă de raţă sau pateul delicios din raţă. Nu le rataţi!
 
Nici carnea de porc Mangaliţa nu lipseşte din Casa Tradiţiilor Boiereşti. Este un aliment sănătos, având calităţi gustative şi curative deosebite datorită conţinutului de acizi graşi nesaturaţi. Acizii graşi nesaturaţi pe care îi găsim în carnea de Mangaliţa sunt prezenţi în uleiul de măsline, grăsimea de somon, grăsimea de balenă, sâmburii de struguri, laptele matern etc. Carnea este băgată în baiţ, după care e pusă în vid. Tot ce trebuie să faci este să o cumperi şi să o pui pe grătar sau la cuptor. De asemenea, puteţi savura şi cotletul fiert de Mangaliţa, un aliment perfect în sezonul acesta călduros!
 
Zacusca cu hribi sau cu ghebe este delicioasă. Sunt unele dintre cele mai fine şi mai gustoase zacuşte pe care aţi putea să le savuraţi. În Casa Tradiţiilor Boiereşti mai există, de curând, muştar-cremă de Doamne Fereşte, ce aduce, odată cu bunătatea din Tecuci, tradiţii şi condimente din India şi Nepal.


 
Iar asta nu e tot! Săptămâna viitoare vor mai ajunge în Casa Tradiţiilor Boiereşti micii de Mangaliţa, dar şi salamul saturat în vin de Mangaliţa.
 
În Casa Tradiţiilor Boiereşti există şi o tombolă: cumperi produse sănătoase şi naturale şi poţi câştiga un coş cu bunătăţuri în valoare de 150 de lei. Extragerea se face pe data de 1 a fiecărei luni, iar câştigătorul va primi în coş câte ceva din toate produsele naturale din Casa Tradiţiilor Boiereşti, plus o sticlă de vin eco. 
 
Casa Tradiţiilor Boiereşti este autentic tradiţional, cu decoruri moderne, un magazin-muzeu menit a readuce în inimile oamenilor spiritul românesc. Merită să mergeţi şi să vă faceţi un obicei din a consuma produse tradiţionale şi sănătoase pentru organismul dumneavoastră!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii