Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răspândire a virusului Covid la cele mai importante fabrici Nike

ro

28 Jul, 2021 19:10 1564 Marime text

Producția a fost întreruptă la cele mai mari fabrici Nike din Vietnam, fiind lovite de o răspândire accelerată a virusului Covid. Compania a refuzat să menționeze dacă acest lucru va avea un impact asupra stocului din magazine sau de pe site. Aproape jumătate din încălțările companiei Nike erau fabricate în Vietam în ultimul an financiar, deci acest lucru va provoca ceva probleme lanțului de aprovizionare.

Vietam a înregistrat o creștere mare din Aprilie, cu foarte multe infecții în zonele din provinciile industriale. Și companii precum Samsung, Apple și Puma ar putea fi afectate de această creștere de cazuri raportată la fabricile din țară.

Nike a declarat că sănătatea și siguranța colegilor lor, dar și a furnizorilor, rămâne o prioritate de top pentru companie. De asemenea, vor continua să lucreze cu furnizorii săi pentru a îi susține în această perioadă în care cazurile de Covid au crescut. Nike rămâne înrezătoare în abilitatea sa de a gestiona aceste situații dinamice și rămâne prudentă în ceea ce privește planificarea.
Una dintre cele mai afectate regiuni de furnizare a Nike este Pou Chen Corp, care face, de asemenea, încălțăminte și pentru Adidas și este unul dintre cei mai mari producători de încălțăminte de brand din lume. A sistat operațiunile la fabrica din orașul Ho Chi Minh miercuri din cauza infectării mari.

Într-o declarație a a ministrului de sănătate a Vietnamului, acesta a declarat că fabrica Pou Chen’s Pouyuen a fost suspendată pentru 10 zile. Fabrica este cel mai mare angajator din orașul Ho Chi Minh, cu un total de 56,000 de angajați. Cu toate acestea, nu a fost capabilă să rămână deschisă și să ofere angajaților posibilitatea de a dormi în fabrică, lucrur care a fost cerut de către autorități pentru a stopa răspândirea virusului. Compania Nike are peste 450,000 de angajați în Vietam din care 80% sunt femei.

Adidasi Nike dama, vezi oferte online
Cu aceleași probleme ar putea să se confrunte și Puma, care își produce încălțările tot în Vietam. Apple și Samsung au și ele furnizori importanți în cea mai afectată zonă din regiunea de nord la Vietnam. Apple nu a comentat în nici un fel dacă situația din Vietnam va influența în vreun fel stocul din magazin, iar Adidas, Puma și Samsung nu au răspuns imediat.
Samsung își fabrică jumătate din telefoane în Vietnam și a trebuit să oprească producția la trei fabrici din orașul Ho Chin Minh. Conform ministrului sănătății din Vietnam, Samsung are în plan ca angajații să doarmă în fabrici și a redus angajații de la 7000 la 3000.

Cauti Adidasi Nike dama, vezi gama completa de adidasi
Multe companii au început să își mute producția din China în țări precum Vietnam ca un rezultat al tarifelor din cursul pandemiei. Tocmai faptul că oamenii au petrecut mai mult timp în casă în timpul acestei perioade, a dus la o creștere exponențială a hainelor și încălțămintei sport. Din cauza creșterii cererii, este destul de riscat să poziționezi producția într-o singură țară. De aceea, rămâne de văzut cum Nike va putea să se miște în diverse țări, depinzând de cât de agilă este relația cu lanțul de furnizori.

Vietnam a vaccinat cam 4% din populația de 100 de milioane pe care o are. Capitala, Hanoi, a stopat orice serviciu și activitate care nu este esențială din cauza noilor zone de infectare cu virusul Covid. Guvernul a adăugat pe lista de prioritate pentru vaciinare și pe muncitorii din fabrici imediat după creșterea cazurilor din Aprilie, mai ales în zona de nord a țării unde au fost obligați să sisteze producția și munca.

Compania Nike nu este imună la problemele lanțului de furnizare, iar datorită închiderilor fabricilor din cauza Covid, s-ar putea confrunta cu o criză de stoc. Compania are, însă, capacitatea de a se reloca și tot ce trebuie să facă este să planifice totul amănunțit și să ia decizii la momentul oportun.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii