Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MacBook Air M1 cel mai ieftin laptop Apple excelează în performanță și baterie

ro

29 Apr, 2021 17:36 2169 Marime text

Apple a lansat MacBook Air M1, un update al laptopului său cel mai bine vândut, care vine acum cu propriul chip produs in house, care îi mărește performanța și bateria.
 
Pe 10 noiembrie, Apple a schimbat cursul diviziei sale de calculatoare. S-a rupt oficial cu Intel pentru a prezenta lumii M1, primul chip conceput pentru Mac.
 
Principalele virtuți ale noului chip sunt dimensiunile compacte și eficiența energetică, două caracteristici care îl ajută să fie integrat în cele mai ușoare și mai mici echipamente din catalogul de laptopuri și desktopuri.
 
Echiparea cu M1 a lui MacBook Air este adevărata hârtie de turnesol pentru companie. Și asta pentru că nu o face cu un echipament de nișă sau doar pentru pasionații mărcii, ci o face în cel mai bine vândut laptop. Cea mai ieftină și poarta de acces pentru milioane de consumatori. Cu el, experiența este cheia oricărui utilizator pentru a intra mai mult - sau nu - în ecosistemul firmei californiene.
 

Revoluție tăcută

 
Ruptura Apple cu trecutul nu a fost totală și revoluția pentru moment rămâne înăuntru. Estetic, noul MacBook Air este același cu cel vechi. Avem un ecran Retina de 13,3 inci de 2.560x1.600 cu tehnologia True Tone, ușor (1,29 kg) și subțire (1,61 cm), două din semnele distinctive ale echipamentului.
 
Nici ieșirile, tastatura sau trackpad-ul nu se schimbă. Continuă cu două porturi Thunderbolt / USB-C pe o parte și mufa pentru căști pe cealaltă. Tastatură Magic retroiluminată sau senzor Touch ID. Cu toate acestea, surprizele nu lipsesc.
 
Apple laptop emag oferte
 
Pentru început, nu face zgomot. Nimic. Sunt sarcini intense de lucru pe care noul MacBook Air este capabil să le realizeze excelent fără să tremure și fără ca noi să observăm. Este imposibil să facă zgomot, deoarece nu are ventilator. Eficiența termică a cipului M1 împiedică Mac-ul să se încălzească datorită unui difuzor din aluminiu care disipă căldura generată de sistem.
 
Această absență a căldurii joacă în favoarea M1 într-un alt mod: performanța. MacBook Air M1 este foarte rapid, instantaneu uneori. Obișnuit cu cipurile Intel, puteți vedea saltul și evoluția pe care Apple a realizat-o în acest nou laptop. Se simte cu adevărat ca un înainte și un după în istoria companiei.
 
Progresul este vizibil în toate aspectele. Uneori provine de la lucruri subtile, cum ar fi pornirea ecranului atunci când deschideți laptopul sau în tranziții, ieșind în evidență în același timp în răspunsul imediat atunci când mutați fișiere mari în iMovie sau Lightroom, precum și exportul de proiecte mari. Adevărul este că, în ciuda subtilității și silențiozității, M1 face din MacBook Air un laptop care combină ultramobilitatea cu puterea brută.
 
M1 nu este doar primul chip Apple pentru computere, ci este primul care vine pe MacBook care permite reunirea tuturor tehnologiilor pe un singur chip (SoC). În acest fel, Apple a profitat de ocazie pentru a inova în arhitectura memoriei. Întregul chip accesează datele fără a fi nevoie să fie copiat de la o componentă la alta, ceea ce simplifică procesele și oferă acea senzație de rapiditate. Fluiditatea este totală.
 
 
Celălalt as din mâneca chipului este învățarea automată. De asemenea, integrează un motor neuronal cu 16 nuclee cu care întregul M1 învață din ceea ce facem de obicei. În acest fel, laptopul ne cunoaște și se adaptează aplicațiilor pe care le folosim, astfel încât acestea să aibă performanțe mai bune și mai rapide.
 

Autonomia

 
Dincolo de performanță și putere, MacBook Air se remarcă mai ales prin autonomie. Se pare că bateria nu are „hemoragie”. Aici avem doi responsabili minunați: chipul M1 în sine și sistemul de operare macOS Big Sur.
 
Chipul este capabil să furnizeze, la 10 wați (puterea designului termic al Air), până la performanța procesorului de până la dublu față de cipurile anterioare. Puterea pe watt este triplată, ceea ce reduce considerabil consumul în procese și autonomia se îmbunătățește considerabil.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii