Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gadget-urile viitorului – Top 5 gadget-uri din viitor pe care ți le-ai dori chiar astăzi

ro

08 Apr, 2020 22:30 2887 Marime text
Tehnologia inteligentă face parte din viața noastră. Astăzi, peste 3, 5 miliarde de oameni sunt posesori de telefoane inteligente. Până în 2021, numărul lor va ajunge la 3, 8 miliarde. Creațiile inovative și gadget-urile din ce în ce mai sofisticate îi atrag pe oamenii din întreaga lume. Cu toții ne dorim să avem un gadget cu care să ieșim în evidență.
Pixuri care creează modele tridimensionale oricând îți dorești doar cu o simplă aplicare pe orice tip de suprafață? Difuzoare care îți permit să atingi muzica în timp ce aceasta este redată? Un duș circular sau o cameră care este special concepută pentru a face fotografii gata să fie postate pe Instagram? Tu ce fel de gadget ți-ai dori? Iată Top 5 gadget-uri din viitor pe care ți le-ai putea dori chiar astăzi!

Telecomanda controlată direct cu ajutorul minții


Cu siguranță că te-ai plictisit să butonezi telecomenzile standard. Desigur, cele cu control vocal sau cu senzor tactil presupun și ele un efort (chiar dacă ești unul minimalist). Ce-ai spune de o telecomandă capabilă să-ți “citească” gândurile? NextMind chiar asta face, având abilitatea de a “citi” informațiile din cortexul vizual, pe care le transformă în acțiuni digitale în timp real.
Practic, schimbi canalele TV gândindu-te ce program vrei să urmărești, modifici sonorul și chiar poți să controlezi personajele din mini-jocurile de pe televizor. Îți oferă chiar și ocazia de a face un împrumut rapid online 2020 fără acte – numai să te gândești și-l vei obține, mai ales dacă TV-ul este conectat la internet!

Tricicleta cu alimentare solară


Având un design futurist, noua tricicletă de la Wallo îți permite să combini energia dezvoltată de pedalat cu cea solară. Dispozitivul beneficiază de o autonomie de până la 100 de km și are conectare Wi-Fi (îți permite să urmărești parcursul tricicletei). Mai mult decât atât, nu ai nevoie de permis de conducere pentru a o folosi pe drumurile publice.

Parasolarul auto virtual


Mai mult ca sigur că orice șofer și-ar dori un astfel de gadget. Acest dispozitiv chiar există în realitate, fiind dezvoltat de către Bosh. Ajută șoferul să fie ferit de razele solare atunci când conduce, bazându-se pe tehnologie de recunoaștere facială. Acesta poate fi folosit în locul parasolarului clasic, avantajul său fiind că urmărește constant direcția către care se îndreaptă privirea conducătorului auto. În acest fel este capabil să-l protejeze non-stop de razele solare deranjate.
 

Scaunul mobil


Dacă ți-ai dorit vreodată să ieși la plimbare cu scaunul prin oraș, dispozitivul mobil de la Segway îți oferă această posibilitate. Se bazează pe tehnologia dezvoltată de Segway pentru gadget-urile pe două roți deja lansate pe piață. Se conduce ca un dispozitiv normal, numai că stai așezat pe comod ca într-un scaun.

Traducătorul portabil


Pocketalk Voice Translator îți permite să “vorbești” până la 74 de limbi fără cusur. Rolul acestui dispozitiv este de a face o traducere în timp real. Așa că, dacă ești genul de persoană căreia îi place să călătorească foarte mult, este gadgetul perfect în rucsacul tău de călătorie.
Desigur, viitorul se anunță și mai interesat din perspectiva gadget-urilor. Dispozitive care traduc gândurile animalelor astfel încât să fie înțelese de oameni sau care îți alina durerea instant sunt pe lista celor pe care ni le dorim acum. Așa că, dacă te numeri printre cei care iubesc tehnologia inteligentă, anii care urmează o să ne aducă foarte multe gadget-uri remarcabile!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii