Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avantajele reînnoirii frigiderului dvs. dacă acesta are mai mult de zece ani

ro

27 Nov, 2020 13:28 1747 Marime text
Aveți un frigider vechi de peste 10 ani? Noile frigidere sunt mai eficiente, vă pot aduce economii considerabile la facturile de energie electrică și conservă mai bine alimentele. Au un număr mai mare de funcționalități și întreținerea lor este mult mai ușoară. Vrei să afli și alte avantaje?
 
Din punct de vedere tehnologic, tot mai mulți dinte noi suntem „geeks”, care își reînnoiesc în permanență gadgeturile, dar uităm că și aparatele de uz casnic cer schimbare. Dacă frigiderul dvs. are mai mult de 10 ani, nu faceți greșeala de a aștepta ca acesta să nu mai funcționeze pentru a cumpăra unul nou: reînnoirea la timp este plină de avantaje.
 
Gândiți-vă la frigider ca la un aparat de bază în casă care funcționează întotdeauna. Tehnologia nu încetează să progreseze și, dacă continuăm să avem încredere în vechiul nostru model, pierdem multe beneficii. Prin reînnoirea frigiderului putem câștiga în funcționalități foarte utile care se vor reflecta în economia casei.


Eficiență energetică mai mare, costuri mai mici și o conservare mai bună

Frigiderul funcționează întotdeauna, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Este unul dintre aparatele care consumă cel mai mult și de aceea este esențial să ai un model care să fie eficient. Eticheta energetică determină ce modele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, o caracteristică cae lipsește multor modele mai vechi.
 
Cele mai eficiente aparate sunt clasificate A, A +, A ++ și A +++, ultimul fiind cel mai bun pariu. Un frigider eficient consumă mult mai puțină energie zilnic, prin urmare este mai respectuos cu mediul și ne va aduce economii la facturile de energie electrică. Este cu siguranță o investiție pe termen lung care merită făcută.
 

O conservare mai bună pentru a evita risipa de alimente

Vara ne bazăm pe frigider pentru a combate căldura cu băuturi foarte reci, dar să nu uităm că funcția sa principală este conservarea alimentelor, care este o nevoie pe care o avem tot anul.
 
Pentru a obține o conservare mai bună, nu este important doar să știm cum să organizăm interiorul, ci și modele care încorporează tehnologii specifice pentru a prelungi durata de viață a alimentelor. De exemplu, frigiderele cu un sistem Total No Frost garantează o distribuție omogenă și eficientă a frigului.
 
Numai prin conservarea corespunzătoare a alimentelor, fie că sunt produse crude sau feluri de mâncare gătite, vom putea să le prelungim durata de viață împiedicându-le să se strice prea repede. Astfel vom lupta împotriva risipei alimentare, economisind bani și astfel.
 

Mâncare mai proaspătă

Ai impresia că anumite alimente nu au același gust când le scoți din frigider? Problema este că frigiderele vechi se răcesc doar fără a ține cont de calitățile alimentelor. Umiditate, aer uscat, zone excesiv de reci, zone care se răcesc mai puțin... Aceștia sunt factori care pot provoca pierderi de calitate, textură și aromă ale alimentelor de la interior.
 
De aceea, cele mai inovatoare modele oferă sisteme pentru a menține fiecare aliment proaspăt și gustos, cu toate proprietățile sale, pentru mai mult timp. Majoritatea modelelor noi de frigidere au sertare speciale pentru fructe și legume, cu umiditate reglabilă, pentru a menține legumele proaspete și clare.
 
Acestea adaptează temperatura la fiecare spațiu pentru a conserva mai bine fructele, legumele sau carnea și peștele. Nu ne interesează doar să le împiedicăm să se strice, ci și dorim ca mâncarea să rămână la fel de gustoasă ca atunci când o depozităm.


Întreținere mai ușoară

Cu siguranță îți amintești că părinții tăi petreceau câteva zile pe an golind frigiderul pentru a-l dezgheța și a-l curăța bine, sarcină care anterior era necesară pentru a îndepărta înghețul și gheața pe care le generau vechile modele. Este o sarcină foarte plictisitoare pe care, din fericire, astăzi o putem uita complet.
 
Frigiderele de astăzi au tehnologii precum așa-numitul Total No Frost care previne formarea de gheață, deci nu e nevoie nici de dezghețare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii